Eyl

Fen Bilimleri Öğretmenimiz Gülizar YAVUZ rehberliğinde öğrencilerimiz, Uzay Araştırmaları ünitesi kapsamında teleskobun gök bilimin gelişimindeki önemine yönelik çıkarımda bulunabilmeleri için teleskop modeli tasarladılar.

Eyl

2023-2024 eğitim öğretim yılında tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Haz

8-23 Ekim 2022 tarihleri arasında kutlanan AB Kod Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuzda uyguladığımız etkinliklerimiz mükemmellik sertifikası almaya hak kazandı. Etkinliklerin uygulanmasında emeği geçen Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz İlkay ÖZLÜK ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Haz

Okulumuzda sınıflar arası kurulan karma takımlar ile futbol turnuvası yapıldı. Turnuva sonucuna göre öğrencilerimize madalya töreni yapıldı. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Beden Eğitimi Öğretmenimiz Sinan KARA'ya ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni İlkay ÖZLÜK tarafından yürütülen Protect The Environment For The Future isimli eTwinning projemizde karma takımlar etkinliği yapıldı. Oluşturulan ekipteki öğrencilerle birlikte yapılan online derste, Learnings Apps web 2.0 aracıyla geri dönüşüm eşleştirme oyunu oynandı. Mentimeter web 2.0 aracıyla öğrencilere sorular sorulup, online olarak kendi yazdıkları cevaplarla bir kelime bulutu oluşturuldu. Oldukça eğlenceli ve verimli bir etkinlik yapıldı.

Haz

Zile Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü Birimine bağlı Atık Su Arıtma Tesisi Gezimiz yerel basında yer aldı. Yayımlanan gazete haberinde,  sıfır atık konusunda duyarlı davranan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür edildi.

Protect The Environment For The Future isimli eTwinning projemizde "İklim değişikliğine" dikkat çekmek için kitap ayraçları tasarladık.

Protect The Environment For The Future isimli eTwinning projemizin okul panolarını güncelledik. İklim ve çevre değişikliği, küresel ısınma, karbon ayak izi ve sıfır atık konularında panolarımıza görsel olarak içerikler hazırladık.

Öğretmenimiz İlkay ÖZLÜK tarafından yürütülen Protect the environment for the future isimli eTwinning projemizde bulmaca etkinliği yapıldı.

Okulumuz öğrencilerine Trafik ve İlk Yardım Eğitimi verildi. Uygulamalı olarak yapılan eğitimibiz oldukça verimli bir şekilde tamamlandı.

Protect The Environment For The Future isimli eTwinning projemizde okul bahçesi temizliği etkinliği yaptık. Geri dönüşümün ve çevre temizliğinin önemine dikkat çektik.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi programımızda emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenlerimiz Şükran Rana DİLEK ve Sibel ZOROĞLU'na teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz Türkçe Öğretmenlerimiz Tülin SEKİ ve Mesut ŞİMŞEK danışmanlığında öğrencilerimiz arasında hikaye yazma yarışması düzenlenecektir.

2022-2023 ÖĞRETİM YILI YARI YIL TATİLİ KARNE TÖRENİ İLE BAŞLADI.

Zile Alparslan Ortaokulumuz 2022-2023 Öğretim yılı yarı yıl tatiline 1. Dönem sonu yapılan karne töreni ile girdi.

Okulumuz adına oldukça başarılı geçen ilk dönemim ardından düzenlene karne töreninde sınıf düzeylerinde dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirildi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 84.yıl dönümü anma programı yapıldı. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenlerimiz Gülizar YAVUZ ile Elif ALTINER ÇETİN'e teşekkür ederiz.