Alparslan Ortaokulu

Zincirlisüfla Mahallesi. Musa Fakih Sok. Zile/Tokat
Vizyon
Okulumuzun okul paydaşlarımızın (Yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, çalışanlarımız, öğrencilerimiz ve velilerimiz) güç birliği içerisinde yıl içerisinde • Ülkemizin en iyi liselerine her yıl artan sayıyla öğrenci yerleştiren • Sosyal ve kültürel etkinliklerle adından söz ettiren, • Avrupa birliği normlarına eşdeğer eğitim veren güçlü eğitim kurumlarından biri olmaktır.
Misyon
Atatürkçü düşünce sisteminin davranış haline getirilmiş çağdaş, demokratik lider özelliklerine sahip, okuduğu okula bağlılık duygusu geliştirmiş ve laik gençler yetiştirmektir. Bu çerçeveden hareketle biz, öğrencilerimizin öğrenmelerini sağlamak ve onlara çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak için varız.
Başarılar
Tokat Kodluyor Robotik Kodlama Yarışmasında (2019) il 1.liği. Masa tenisi müsabakaları 2017,2018,2019 ilçe ve il 1.liği. İstiklal Marşımızı Güzel Okuma Yarışması ilçe 1.liği.(2020,2022)
İngilizce dersi verilmektedir.
Ulaşım
İlçe merkezinde olup, ister şahsi araçla, ister şehir içi dolmuş ile okula yakın mesafeye kadar gelinir. Ulaşım sıkıntısı yoktur.
Servis yoktur.
Doğalgaz.
Okulumuz ilçe merkezinde olup, il merkezine uzaklığı 62 km´dir.
Masa tenisi müsabakalarında il 1.liği, ilçe 1.liği.
TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı yapılmıştır.
Kitap Tokat, Spor Tokat, Tokat Kodluyor, eTwinning.
Yoktur.